PanterPrint Producties is momenteel bezig met de ontwikkeling van de documentaire: Tussen Duinen en Tropen.

Synopsis:
In de documentaire volgen we Samuel, een 25 jarige Indische jongen van de derde generatie, die op zoek gaat naar zijn roots. In zijn zoektocht maakt hij zowel een mentale als fysieke reis om antwoord te krijgen op zijn vragen over het Indisch zijn. Is dit alleen een gevoel of is het meer? In gesprek met verschillende generaties Indische Nederlanders ontdekt hij in hoeverre zij zich vasthouden aan hun cultuur, maar ook hoe de verschillende generaties Nederlanders het Indisch zijn nog herkennen. Deze confronterende, emotionele, grappige, ontwapenende, maar vooral realistische verhalen bepalen de route van zijn reis die hem uiteindelijk zal leiden naar het in de herinneringen zo geliefde moederland Indië. Vindt hij daar mogelijk antwoord op de vraag: “Hoe Indisch ben ik eigenlijk en hoe belangrijk is dat?”

Naast de persoonlijke verhalen zal de documentaire worden ondersteund met historische feiten die het ontstaan van Nederlands-Indië en diens cultuur weergeven.

Wil je meer informatie over dit project of spreekt dit onderwerp je aan en denk jij iets te kunnen bijdragen? Neem dan contact op met Joshua Hartman.